Werkgevers die mensen in dienst nemen die 56 jaar of ouder zijn, worden gecompenseerd als deze werknemers ziek worden. Het gaat om werklozen die ouder zijn dan 56 jaar, langer dan 1 jaar werkloos zijn en een ww-uitkering ontvangen. Normaal moet een werkgever het loon van een zieke werknemer 2 jaar doorbetalen. De nieuwe regeling neemt deze zorg weg omdat het UWV de betaling van het loon van de zieke 56-plusser overneemt. Dit heet een no-risk polis (werkgever loopt geen risico). Ook leidt ziekte van deze werknemers niet tot een hogere premie voor de ziektewet, hetgeen normaal het geval is.
50-plussers niet vaker ziek, wel langer
50-plussers zijn niet vaker ziek dan jongere collega’s, maar als ze ziek zijn, zijn ze langer ziek. Werkgevers zijn bezorgd over extra verzuimkosten als ze werkloze 50-plussers aannemen. Daarom introduceert de Overheid deze nieuwe Wet.
Ingangsdatum 1 januari 2018
Waarschijnlijke ingangsdatum is 1 januari 2018. Het wetsvoorstel moet nog ingediend worden bij de Tweede Kamer.
Bent u werkgever? Kent u alle regelingen en verplichtingen voor zieke werknemers?
Reintegratie- en Outplacementbureau NextJob informeert u graag. Maak een vrijblijvende afspraak outplacement coach of bel 088-20 50 888
Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.
Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.
Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.