De transitievergoeding is bedoeld voor outplacement en scholing. De Belastingdienst betaalt mee. Als u de transitievergoeding NIET gebruikt voor een outplacementtraject of een opleiding, dan betaalt u belasting over de transitievergoeding. De werkgever mag de kosten die eerder gemaakt zijn voor outplacement of scholing aftrekken van de transitievergoeding. Voorwaarde is dat deze kosten zijn gemaakt met het oog op het ontslag en schriftelijk is afgesproken.
Bij ontslag via de kantonrechter of UWV ontvangt u de transitievergoeding. Bij ontslag via een vaststellingsovereenkomst wordt onderhandeld over de vergoeding bij ontslag. Dat KAN de transitievergoeding zijn, maar ook een bedrag HOGER dan de transitievergoeding. De meeste ontslagen vinden plaats via een vaststellingsovereenkomst.
Meer over vaststellingsovereenkomst.
De transitievergoeding bedraagt een derde maandsalaris per dienstjaar. Ook geldt dat de vergoeding maximaal € 87.000 is of maximaal een jaarsalaris, als dat salaris hoger is.
U ontvangt GEEN transitievergoeding bij ontslag op staande voet of bij het bereiken van de AOW- leeftijd (pensioen).
Vraag advies aan onze coaches. Bel 088 20 50 888 en spreek direct een coach of vul het contactformulier in voor een gratis en vrijblijvende afspraak.
Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.
Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.
Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.