Iedere werkgever stelt een personeelsadvertentie op zijn eigen manier op. De ene werkgever is erg uitgebreid en vertelt veel over zichzelf, de andere werkgever is met een paar zinnen klaar. Als u gaat solliciteren is het belangrijk dat u weet met welke werkgever u te maken krijgt. Lees daarom een personeelsadvertentie altijd goed. U krijgt zodoende al veel informatie over een organisatie die voor u van belang kan zijn. Zoek ook de website van de organisatie op, want daar vindt u ongetwijfeld nog veel meer waardevolle informatie.
Meestal is in de personeelsadvertentie te lezen welke werkgever op zoek is naar personeel. In sommige gevallen is dat niet duidelijk, bijvoorbeeld bij personeelsadvertenties van bemiddelingsbureaus. Hiervoor kan een organisatie goede redenen hebben. Meestal zal het recruitmentbureau, als u daarom vraagt, u wel vertellen om welke organisatie het gaat.
Om een beeld te krijgen van de functie waar een vacature voor is, is het handig om te weten waarom de organisatie een personeelsadvertentie plaatst. Uit de advertentie kun u al een aantal zaken opmaken, zoals:
In personeelsadvertenties wordt vaak ook een functieomschrijving of functieprofiel gegeven. Meestal door middel van een puntsgewijze opsomming van wat de kandidaat kan verwachten aan werkzaamheden. Daarnaast treft u in de advertentie de functie-eisen aan, dat wil zeggen wat de werkgever van zijn potentiële werknemer verwacht. Daarbij valt te denken aan het vereiste opleidingsniveau, de werkervaring die al is opgedaan, beheersing van een of meer talen, kennis van de branche. Soms worden er eisen gesteld aan de persoonlijkheid van de kandidaat die voor de functie van belang kunnen zijn, zoals flexibel, stressbestendig, accuraat, enzovoort. Schroom niet om deze informatie te herhalen in uw sollicitatiebrief en/of te benadrukken in uw CV.
Als u één of meer interessante vacatures heeft ontdekt, via het internet, uw netwerk, krantenadvertenties of hoe dan ook, dan wordt het tijd om de stoute schoenen aan te trekken: u gaat solliciteren!
Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.
Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.
Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.